ГЕРБ и лидерът на партията Бойко Борисов определиха като конструктивно предложението

...
ГЕРБ и лидерът на партията Бойко Борисов определиха като конструктивно предложението
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Ще подкрепим решението за ротационно председателство на Народното събрание

ГЕРБ и водачът на партията Бойко Борисов дефинираха като конструктивно предлагането за ротационно председателство на Народното събрание като излаз от рецесията, което през днешния ден Христо Иванов направи. 

„ Да, има доста приказки национални за двете овнета, които се бутали на моста, до момента в който паднат. Само че народът не заслужава това, което през днешния ден в Парламента се случва. Погазва се конституцията и практиката. Ние не сме се заинатили за председателския пост. Просто той се дава по право на спечелилите в изборите. И колкото и да си нахален, жесток, толкоз повече човек се замисля за ролята на изборите “, уточни Борисов.
Прочетете още
Той добави, че обстановката у нас е задоволително сериозна, че акцент да бъде изборът на ръководител на Народно събрание.

„ Финансова, политическа, миграционна, енергийна - всяка дума, която приложиш към рецесия, е реалност. А ние продължаваме да се занимаваме с това кой ще бъде ръководител на Народно събрание. По-мъдрият и по-умният отстъпва. Благодаря на Христо Иванов и „ Да, България “, че дават едно рационално предложение, което ние незабавно разгледахме. Защото е значимо незабавно Народното събрание да проработи. Затова, на следващия ден, на председателски съвет изразете нашата поддръжка на това предложение. Да се отпуши Народното събрание и да проработи “, добави Борисов.

Той маркира и сериозната рецесия на международно равнище.

" Запорожката електроцентрала е това, което най доста ме безпокои. Там се водят боеве. Германия излиза на пазарите и не може да емитира дълг. Кризата и рецесията, в която влиза Европа, е чудовищна, с цел да си играем на ръководители. С наслада бих отстъпил поста, само че няма да е почтено по отношение на гласоподавателите. Ние се покаехме, и народът ни постави с 5% над другите. Дали ще е Росен Желязков или различен, няма значение, значимото е да се съблюдава правилото на демокрацията, че първият носи отговорност. Но сме подготвени да подкрепим и това решение, единствено и единствено - да бъде определен ръководител “, уточни Борисов.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР